Duetrening og sosial helg på Nedre Steien Fuglehundsenter

posted in: Nyheter

Rundt 20 medlemmer av Ofoten Fuglehundklubb var samlet i helga hos Marcus Lande på Setermoen. Området ble gjort om til en campingplass med campingvogner, combicamp og telt.

På fredagen hadde vi litt sirkeltrening med Kristel som instruktør og fellesbespisning på nylagd bord med takoverbygg.

Lørdag startet vi trening på tamfugl med stort fokus på ro i oppflukt. Alle hundene viste stor interesse og jaktlysten ble giret opp utover dagen.

Vårt medlem og vertsskap, duracell kaninen Marcus Lande, hadde en travel dag, der han innimellom var nede på Nord-Norsk Villmarksmesse på sin stand for å reklamere for hundesentret med trening av hunder på tamfugl. I tillegg greide han å ordne med en sauebonde slik at vår aversjonsinstruktør Frank Jæger fikk noen hunder gjennom aversjonsdressuren for sauerenhetsbevis.

Noen av våre hunder var også påmeldt på utstilling der vi tok god for oss av premiebordet. Vår superhændler Kurt Frode førte følgende hunder :

Nallo, eier Kjell Arne og Grete: Excellent.  Best in show

Arkas  eier Kurt Frode og Anne: Excellent 1. Juniorklassen

 

Caroline Markussen fikk Excellent på sin hund Frigg

Viggo Opshaug fikk BIM på Maly.

Bjørn Erik Berg med sin GS Cooper, Excellent 2.konk i juniorklassen.

(For fullstendige premieringer se OFK-cup etterhvert som eierne melder inn).

 

På Villmarksmessa ble det også arrangert DogRun konkurranse( løp 6 km med hund). I herreklassen deltok vår aktivitetsleder Jørn Garnes med hunden Klara og gikk helt til topps. Stolt kom han tilbake med en pokal på ca 1 m i høyde.. I kvinneklassen deltok Anja dattera til Stig N med Wilma. Også hun gikk til topps og stolt pappa fikk låne pokalen, som behørig ble vist på «vår campingplass”. Beyonce til Geir R klarer nok en gang å stjele seg en premie i DogRun.

På lørdagskvelden ble det fellesgrilling med høy sosial faktor. Det ble arrangert en kubbspill konkurranse der 3 lag kjempet om den gjeveste tittelen OFK Kubbmester 2018. Latter og mange kommentarer under og etter denne.

Tilbakemeldinger fra arrangementet var udelt positive. Vi får trent hundene med provokasjoner uten å overdrive denne form for trening. Men viktigst av alt er at vi utvikler samholdet i klubben som har stor betydning  for utviklingen av klubben. Det er utrolig mye kunnskap om hundehold og dressur blant medlemmene og det vil alltid være tips som kan være nyttig å ta med seg.

Takker alle som deltok – og spesielt Marcus Lande som la til rette for dette arrangementet. Det kan se ut som at dette blir en årlig foreteelse….